X
GO
kl-GLda-DKen-GB
DNNGo.DNNGalleryPro

Audience

Presentations

Debate

Networking

Specialists

Academia

Luncheons

Pitching Event

Workshops

Attention

Panel discussions

Conference APP

Engagement

Workhop presentations

Panel discussions

Engagement

Panel discussions

Workshop presentations

VELKOMMEN TIL: FUTURE GREENLAND 2021

Pressemeddelelse 1. september 2021

Future Greenland konferencen 18. og 19. maj 2021
 

Grønlands Erhverv gør det igen. Vi gennemfører for 7. gang Future Greenland konferencen den 18. og 19. maj 2021 i Katuaq i Nuuk.

Grønlands største erhvervskonference har denne gang overskriften ”En ny vækstdagsorden: Hvad skal der til – fra vision til handling?”

Med dette store spørgsmål ønsker Grønlands Erhverv, at deltagerne kommer med så konkrete svar som muligt på, hvad de politiske beslutningstagere og erhvervslivet her og nu skal gøre sammen for at opnå konkrete, målbare resultater: Flere driftige virksomheder, en voksende privat erhvervssektor og ikke mindst fremvæksten af nye virksomheder inden for turisme- og råstofsektoren.

Vi har forhåbentlig det værste af coronakrisen bag os og med den endnu et vidnesbyrd om, hvor sårbar Grønlands økonomi er med den næsten ensidige afhængighed af fiskeriet.

Konferencen vil se fremad og fokusere på de helt nye muligheder foran os, hvor bl.a. nye lufthavne skal åbne Grønland endnu mere for verden omkring os. Det handler om at skabe ny interesse for investeringer ikke blot i eksisterende erhverv, men også i bl.a. turisme og råstoffer: Hvad er strategierne, målene og ikke mindst handlingsplanerne?

Vejen mod disse mål handler på den ene side om at sikre gode, stabile og gennemskuelige politiske rammebetingelser, der gør det attraktivt at investere i Grønland. Investorerne skal have tillid til Grønland. Derudover handler det om en mere tidssvarende erhvervs- og skattelovgivning, et velfungerende uddannelsessystem m.v.

På den anden side skal investorernes og virksomhedernes kvittering for de gode betingelser være investeringer i nye erhvervsaktiviteter, der gør samfundet mindre økonomisk sårbart, og som skaber flere arbejdspladser og flere skatteindtægter, så vi kan betale for det offentlige serviceniveau, vi ønsker os.

Med en række overordnede temaer vil konferencen søge at besvare, hvad det kræver at gøre en ny vækstdagsorden til virkelighed:

  • En ny global sikkerhedspolitisk dagsorden: Hvor hører Grønland og Arktis til?
     
  • Forfatning – Rigsfællesskab – Sikkerhed: Indflydelse på erhvervsmulighederne
     
  • Hvordan bliver nye lufthavne til nye erhvervsmuligheder inden for bl.a. turisme og råstoffer?
     
  • Arbejdskraften – uddannelse – de unge

 

Hvad vil vi opnå med konferencen?

Grønlands Erhverv ønsker at konferencen gør samfundsdebatten om Grønlands udvikling stærkere forankret i en fælles anerkendelse af, at vi ikke kan skabe den nødvendige økonomiske vækst uden et sundt erhvervsliv, flere private virksomheder og en større eksport. Den debat kræver bred involvering af mange organisationer og aktører i samfundet.

En vækstdagsorden kræver politiske reformer, som skaber et attraktivt erhvervsklima. Lykkes det ikke, kan vi ikke betale for borgernes mange og voksende krav til velfærdssamfundet, og Grønlands politiske handlefrihed indskrænkes. Grønlands Erhverv arbejder for at give erhvervspolitikken bedre plads i den politiske debat, hvor ”velfærdspolitikken” og befolkningens ønsker om bedre og mere service fra den offentlige sektor ofte får overtaget på bekostning af diskussionen om, hvor pengene skal komme fra.

Uden de rigtige politiske rammebetingelser kan vi ikke fremavle investeringslyst og foretagsomhed. Og solide partnerskaber og samarbejde mellem grønlandske og udenlandske virksomheder skal sikre adgang til den kapacitet og kompetence, der ikke kan skaffes lokalt. Det udsyn mod verden er også et vigtigt mål for konferencen, og derfor inviterer Grønlands Erhverv også i 2021 flere af de aktører, der kan se de gensidige fordele i et tættere samarbejde med Grønland – politisk såvel som erhvervsmæssigt.
 

Oplægsholdere på Future Greenland konferencen

Future Greenland konferencen bindes sammen af en fornem buket af meget kompetente oplægsholdere og debatdeltagere, bl.a.:

Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, åbner konferencen, og blandt øvrige talere kan nævnes Vittus Qujaukitsoq. Sten Lynge. Jens-Frederik Nielsen. Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. Tidligere stats- og udenrigsminister, Co-Chair European Council on Foreign Relations, Carl Bildt, Sverige. Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, Danmark. Tillie Martinussen. Arktisk Ambassadør Thomas Winkler. Professor Torben M. Andersen. Professor Minik Rosing. Julie Pars. Birthe Møller Therkildsen. Jacob Nitter Sørensen. Tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard, Danmark – og mange flere samt de fem borgmestre og partiformændene.


Følg med på www.futuregreenland.gl og på Facebook

Fra den 14. september kan man orientere sig nærmere om Future Greenland konferencen – baggrund, program, tilmelding - på konferencens hjemmeside, www.futuregreenland.gl, og på Facebook.

Kontakt desuden direktør Brian Buus Pedersen på tlf. +299553641, +299363710, e-mail pedersen@ga.gl eller kommunikationskonsulent Erik Holmsgaard på tlf. +299566019, +299363715, e-mail erik@ga.gl.